• +302103229303
  • apc@apc.gr

Εικόνα πιστοποίησης ΕΣΠΑ Ψηφιακή Δράση

12 Δεκ 2018

Εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση περί χρήσης στην υδατοκαλλιέργεια ξένων και απόντων σε τοπικό επίπεδο ειδών

Εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 1333/153983/8-11-2018 Απόφαση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη ρύθμιση θεμάτων εφαρμογής του Καν(ΕΚ) 708/2007 του Συμβουλίου, όπως συμπληρώθηκε και είναι σε ισχύ, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 5158/2018.

 

Εφιστούμε την προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 

  • Στις περιπτώσεις ξένων ή τοπικά απόντων ειδών, τα οποία διατηρούνται σε κλειστές εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας, προκειμένου η αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες Αλιείας να εκδώσουν την προβλεπόμενη βεβαίωση κλειστής εγκατάστασης, η Συμβουλευτική Επιτροπή εξετάζει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις του ορισμού της κλειστής εγκατάστασης και γνωμοδοτεί για τη σκοπιμότητα της δραστηριότητας.

 

  • Οι υφιστάμενες μονάδες υδατοκαλλιέργειας στις οποίες εκτρέφονται ξένα ή απόντα σε τοπικό επίπεδο είδη και οι οποίες λειτουργούν χωρίς την προβλεπόμενη στην εν λόγω ΥΑ άδεια μετακίνησης, οφείλουν να προσαρμοστούν στις διατάξεις της παρούσας εντός 6 μηνών από την έκδοση αυτής, υποβάλλοντας στην αρμόδια Υπηρεσία Αλιείας σχετική αίτηση.

Επίσης, τυχόν άδειες για την εισαγωγή ξένων ειδών που είχαν χορηγηθεί πριν την έκδοση του Καν(ΕΚ) 708/2007 δεν ισχύουν και οι φορείς οφείλουν να προσαρμοστούν στις διατάξεις της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι οι άδειες μετακίνησης έχουν ισχύ για επτά (7) έτη, για πολλαπλές μετακινήσεις που αναφέρονται στο ίδιο είδος, με δυνατότητα ανανέωσης.

 

  • Τέλος, προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων/ανάκληση αδειών σε όσους δεν τηρούν τις διατάξεις αυτής και των σχετικών Ενωσιακών κανονισμών (άρθρο 10).

 

About Us

Η APC sa είναι εταιρεία συμβούλων με έδρα την Αθήνα, η οποία ασχολείται με παροχή υπηρεσιών για αναπτυξιακό και χωροταξικό σχεδιασμό, περιβαλλοντικά θέματα , εκπόνηση επενδυτικών μελετών και προγραμμάτων καθώς και σχεδιασμό, διαχείριση και αξιολόγηση Εθνικών και Ενωσιακών προγραμμάτων.

Η APC sa έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στους τομείς της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη , καθώς και στο υδάτινο περιβάλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σόλωνος 14,
Αθήνα, 10673

+30 210 32 29 303

+30 210 32 29 340

+30 210 32 29 304

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Get Monthly Newsletter
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας μας. Τα cookies είναι αρχεία που αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή σας και χρησιμοποιούνται για τις βασικές λειτουργίες πλοήγησης αλλά και για την εξατομίκευση της εμπειρίας σας.
Περισσότερα Αποδέχομαι