• +302103229303
  • apc@apc.gr

Εικόνα πιστοποίησης ΕΣΠΑ Ψηφιακή Δράση

02 Απρ 2020

Εκδήλωση στα Χανιά για το STARFISH 4.0

Το Σάββατο 7/3 πραγματοποιήθηκε συνάντηση παράκτιων ψαράδων στα Χανιά στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο  Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντ. Ροκάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Δ. Χανίων κ. Μ. Φουντουλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Γεωργιούπολης κ. Γ. Μαυρουλης, η Προϊσταμένη της υπηρεσίας Αλιείας της Π.Ε. Χανίων κα. Λ. Ανεζάκη και ψαράδες της μικρής παράκτιας αλιείας της περιοχής.

Παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα STARFISH 4.0 που υλοποιείται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά την καινοτόμα συσκευή «ΝΕΜΟ» για την μικρή παράκτια αλιεία. Στην ημερίδα οι ψαράδες ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει η συσκευή σε θέματα ασφάλειας, επικοινωνίας και καταχώρησης στοιχείων για τόπους αλιείας και αλιευτική παραγωγή. Εκφράστηκαν οι προβληματισμοί για τα υπέρογκα ποσά που επιβαρύνονται για την τήρηση πολυάριθμων υποχρεώσεων, τα οποία θα αυξηθούν σε περίπτωση υιοθέτησης συστημάτων ελέγχου στη μικρή παράκτια αλιεία.

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες οικονομικών ενισχύσεων της παράκτιας αλιείας στη νέα Προγραμματική περίοδο 2021 – 2027, η ανάγκη για ενεργοποίηση μέτρων που αφορούν τη δυνατότητα χορήγησης αποζημιώσεων για απώλεια εισοδήματος από φώκιες, δελφίνια και ξενικά είδη καθώς και η δωρεάν δοκιμαστική χρήση της συσκευής «ΝΕΜΟ».

Όσοι αλιείς επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον, επικοινωνώντας με την APC Α.Ε., τηλ.2103229303, 2103229340, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Θα θέλαμε τέλος να επισημάνουμε πως οι ημερομηνίες των επόμενων ενημερωτικών συναντήσεων του STARFISH 4.0 θα επανακαθοριστούν μετά την λήξη των έκτακτων μέτρων. 

About Us

Η APC sa είναι εταιρεία συμβούλων με έδρα την Αθήνα, η οποία ασχολείται με παροχή υπηρεσιών για αναπτυξιακό και χωροταξικό σχεδιασμό, περιβαλλοντικά θέματα , εκπόνηση επενδυτικών μελετών και προγραμμάτων καθώς και σχεδιασμό, διαχείριση και αξιολόγηση Εθνικών και Ενωσιακών προγραμμάτων.

Η APC sa έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στους τομείς της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη , καθώς και στο υδάτινο περιβάλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σόλωνος 14,
Αθήνα, 10673

+30 210 32 29 303

+30 210 32 29 340

+30 210 32 29 304

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Get Monthly Newsletter
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας μας. Τα cookies είναι αρχεία που αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή σας και χρησιμοποιούνται για τις βασικές λειτουργίες πλοήγησης αλλά και για την εξατομίκευση της εμπειρίας σας.
Περισσότερα Αποδέχομαι