• +302103229303
  • apc@apc.gr

Εικόνα πιστοποίησης ΕΣΠΑ Ψηφιακή Δράση

06 Ιουν 2017

Ολοκλήρωση του έργου «Μέτρα για την υποστήριξη της παράκτιας αλιείας μικρής κλίμακας στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο για την υποστήριξη της παράκτιας αλιείας μικρής κλίμακας που υλοποιήθηκε στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, το τέλος Απριλίου 2017.

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος αφορούσαν στην αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης στις τρεις χώρες με σχετική έρευνα, την υλοποίηση 6 ενημερωτικών συναντήσεων στις τρεις χώρες, τη δημιουργία διαδικτυακού τόπου του έργου www.eastmedfishers.eu καθώς και την έκδοση τρίγλωσσου ενημερωτικού οδηγού.

Τα πλέον ενδιαφέροντα από τα αποτελέσματα της έρευνας που υλοποιήθηκε στην Ελλάδα αφορούν στον αριθμό των αλιευτικών συλλόγων που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα, ο οποίος ανέρχεται σε 30% του συνόλου (194). Ο βαθμός εκπροσώπησης των ελληνικών αλιευτικών συλλόγων στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για τη Μεσόγειο και σε άλλους ευρωπαϊκούς φορείς ανέρχεται μόλις στο 3,45%, αλλά η ύπαρξη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου ήταν γνωστή σε 21,14% των αλιευτικών συλλόγων που συμμετείχαν στην έρευνα. Οι αλιείς μέλη των αλιευτικών συλλόγων που γνώριζαν την ύπαρξη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου ανέρχονται στο 19,88% επί του συνόλου αυτών που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα (178).

Το σημαντικότερο εύρημα της έρευνας, το οποίο αφορά τους αλιείς μικρής κλίμακας και στις τρεις χώρες, είναι το γεγονός ότι παρόλο που το 80,68% δεν γνώριζε την ύπαρξη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για τη Μεσόγειο, πιστεύει κατά 67,87% ότι με τις παρεμβάσεις του Συμβουλίου αυτού μπορούν να βελτιωθούν τα τεχνικά μέτρα για την αλιεία μικρής κλίμακας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο διαδικτυακό τόπο του έργου. Η εταιρεία APC sa ευχαριστεί τους αλιευτικούς συλλόγους και τα μέλη τους που συμμετείχαν στην έρευνα, τη Γεν. Δ/νση Βιώσιμης Αλιείας καθώς και τα Τμήματα Αλιείας σε όλη την Ελλάδα, που υποστήριξαν το έργο.

About Us

Η APC sa είναι εταιρεία συμβούλων με έδρα την Αθήνα, η οποία ασχολείται με παροχή υπηρεσιών για αναπτυξιακό και χωροταξικό σχεδιασμό, περιβαλλοντικά θέματα , εκπόνηση επενδυτικών μελετών και προγραμμάτων καθώς και σχεδιασμό, διαχείριση και αξιολόγηση Εθνικών και Ενωσιακών προγραμμάτων.

Η APC sa έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στους τομείς της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη , καθώς και στο υδάτινο περιβάλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σόλωνος 14,
Αθήνα, 10673

+30 210 32 29 303

+30 210 32 29 340

+30 210 32 29 304

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Get Monthly Newsletter
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας μας. Τα cookies είναι αρχεία που αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή σας και χρησιμοποιούνται για τις βασικές λειτουργίες πλοήγησης αλλά και για την εξατομίκευση της εμπειρίας σας.
Περισσότερα Αποδέχομαι