• +302103229303
  • apc@apc.gr

Εικόνα πιστοποίησης ΕΣΠΑ Ψηφιακή Δράση

16 Ιουλ 2018

Τέθηκε σε λειτουργία το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (Η.Π.Μ.)

Από τις 5 Ιουλίου τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή και λειτουργία το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (Η.Π.Μ.). Αυτό θα υποστηρίζει όλες τις διαδικασίες και τα στάδια της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ενώ θα εμπεριέχει το σύνολο των πληροφοριών σχετικά με την περιβαλλοντική επίδοση ενός έργου ή μιας δραστηριότητας κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.


Στο Η.Π.Μ. θα καταχωρούνται όλα τα στοιχεία ενός έργου, όπως η ΑΕΠΟ ή ΠΠΔ, η ανανέωση ή / και τροποποίηση αυτών, ο φάκελος Συμμόρφωσης Τελικού Σχεδιασμού, κ.ά.. Παράλληλα, θα εμπεριέχονται τα πλήρη κείμενα ΜΠΕ, σχέδια, φωτογραφίες και γνωμοδοτήσεις υπηρεσιών.


Θα γίνεται συνεχής επικαιροποίηση των πληροφοριών που σχετίζονται με την περιβαλλοντική απόδοση του έργου. Σε συνδυασμό με το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων και το Εθνικό Μητρώο Παραγωγών θα δίνουν τη δυνατότητα διαφάνειας στην αδειοδότηση, τον έλεγχο και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών παραβάσεων, την αντιμετώπιση της παράνομης διαχείρισης αποβλήτων και εν τέλει θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.


Στο περιεχόμενο του Η.Π.Μ. θα έχουν δυνατότητα πλήρους πρόσβασης όλοι οι πολίτες, οι κοινωνικοί φορείς και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.


Εφεξής λοιπόν όλες οι διαδικασίες που άπτονται της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και ελέγχου θα γίνονται ηλεκτρονικά.


Όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αποκτήσουν κωδικό μέσω TaxisNet, αφού αποκτήσουν ψηφιακή υπογραφή (πληροφορίες στο http://www.aped.gov.gr/).


Η δικτυακή πύλη του Η.Π.Μ. είναι προσβάσιμη μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://epm.ypen.gr.


Όπως γίνεται αντιληπτό εφεξής απαιτείται εντατικότερη προσπάθεια για πλήρη και ακριβή αποτύπωση στοιχείων του έργου / δραστηριότητας της επιχείρησής σας για την αποφυγή άσκοπων κυρώσεων, τόσο στην επιχείρηση, όσο και στους μελετητές / συμβούλους.


Άμεσα πρέπει να προχωρήσετε στην απόκτηση ψηφιακής υπογραφής, καθώς πλέον δεν θα γίνεται έντυπη υποβολή ΜΠΕ ή στοιχείων, παρά μόνο ηλεκτρονική υποβολή.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα: 210-3229303 / 210-3229340 Fax: 210-3229304 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

About Us

Η APC sa είναι εταιρεία συμβούλων με έδρα την Αθήνα, η οποία ασχολείται με παροχή υπηρεσιών για αναπτυξιακό και χωροταξικό σχεδιασμό, περιβαλλοντικά θέματα , εκπόνηση επενδυτικών μελετών και προγραμμάτων καθώς και σχεδιασμό, διαχείριση και αξιολόγηση Εθνικών και Ενωσιακών προγραμμάτων.

Η APC sa έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στους τομείς της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη , καθώς και στο υδάτινο περιβάλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σόλωνος 14,
Αθήνα, 10673

+30 210 32 29 303

+30 210 32 29 340

+30 210 32 29 304

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Get Monthly Newsletter
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας μας. Τα cookies είναι αρχεία που αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή σας και χρησιμοποιούνται για τις βασικές λειτουργίες πλοήγησης αλλά και για την εξατομίκευση της εμπειρίας σας.
Περισσότερα Αποδέχομαι