• +302103229303
  • apc@apc.gr

Εικόνα πιστοποίησης ΕΣΠΑ Ψηφιακή Δράση

06 Νοε 2018

ASC: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εκδόθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 το πρότυπο ASC για τσιπούρα, λαβράκι και κρανιό.

 

Το ASC ιδρύθηκε το 2010 από τον φορέα Sustainable Trade Initiative (IDH) και το WWF Ολλανδίας. Πρόκειται για την πιστοποίηση Υπεύθυνης Υδατοκαλλιέργειας του ανεξάρτητου, διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Aquaculture Stewardship Council (ASC). Συνεργάζεται με παραγωγούς του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών, μεταποιητές αλιευμάτων, εταιρείες λιανικής πώλησης και μαζικής εστίασης, ακαδημαϊκούς φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, περιβαλλοντικές ομάδες και οργανώσεις καταναλωτών.

 

Οι απαιτήσεις του προτύπου έχουν σαν σημείο αναφοράς την Ποιότητα, την Περιβαλλοντική Διαχείριση και κατά συνέπεια την Αειφορία και το Βιώσιμο Εμπόριο. Το νέο πρότυπο είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των μεσογειακών ειδών και εστιάζει στις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις της δραστηριότητας μέσα από 7 αρχές (principles). Αυτές είναι:

 

  1. Συμμόρφωση με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο

  2. Διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας

  3. Προστασία υγείας και γενετικής ακεραιότητας άγριων ιχθυοπληθυσμών

  4. Περιβαλλοντικά υπεύθυνη χρήση φυσικών πόρων 

  5. Διαχείριση ασθενειών και παρασίτων με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο

  6. Λειτουργία με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο

  7. Συνεργασία με την τοπική κοινότητα

 

Οι πρώτες επιθεωρήσεις για την πιστοποίηση του νέου προτύπου θα διεξάγονται από διαπιστευμένους φορείς, από τις 18 Μαρτίου 2019. H πιστοποίηση είναι ανά μονάδα εκτροφής και οι επιθεωρήσεις είναι ετήσιες (αρχική και 2 επιτηρήσεις).

 

Η APC s.a. είναι στη διάθεσή σας για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τον έλεγχο συμμόρφωσης και την προσαρμογή του συστήματος διαχείρισης στις απαιτήσεις του προτύπου.

 

About Us

Η APC sa είναι εταιρεία συμβούλων με έδρα την Αθήνα, η οποία ασχολείται με παροχή υπηρεσιών για αναπτυξιακό και χωροταξικό σχεδιασμό, περιβαλλοντικά θέματα , εκπόνηση επενδυτικών μελετών και προγραμμάτων καθώς και σχεδιασμό, διαχείριση και αξιολόγηση Εθνικών και Ενωσιακών προγραμμάτων.

Η APC sa έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στους τομείς της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη , καθώς και στο υδάτινο περιβάλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σόλωνος 14,
Αθήνα, 10673

+30 210 32 29 303

+30 210 32 29 340

+30 210 32 29 304

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Get Monthly Newsletter
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας μας. Τα cookies είναι αρχεία που αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή σας και χρησιμοποιούνται για τις βασικές λειτουργίες πλοήγησης αλλά και για την εξατομίκευση της εμπειρίας σας.
Περισσότερα Αποδέχομαι