• +302103229303
  • apc@apc.gr

Εικόνα πιστοποίησης ΕΣΠΑ Ψηφιακή Δράση

28 Σεπ 2011

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Σας πληροφορούμε ότι πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή ο Ν.4014 (ΦΕΚ 209 Α’ /21.09.2011) για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.
Με το νόμο αυτό επέρχονται σοβαρές αλλαγές στη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης των έργων και δραστηριοτήτων και του τομέα υδατοκαλλιεργειών. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ αυτών.
Στις μεταβατικές διατάξεις του νόμου (άρθρο 30, παρ. 4) περιλαμβάνεται ρύθμιση για τους ήδη υποβληθέντες φακέλους που αφορούν την περιβαλλοντική αδειοδότηση.
«4. Πλήρεις φάκελοι ΠΠΕ, ΜΠΕ, καθώς και οι αντίστοιχοι φάκελοι αιτημάτων για ανανέωση ή τροποποίηση ΑΕΠΟ, που έχουν υποβληθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου (η ισχύς του νόμου αρχίζει ένα μήνα από τη δημοσίευσή του και με τη δημοσίευση των αποφάσεων της παραγράφου 4 του άρθρου 1), ολοκληρώνονται ως προς την αξιολόγησή τους και εκδίδονται αντίστοιχα οι ΠΠΕΑ και ΑΕΠΟ, καθώς και αποφάσεις ανανέωσης ή τροποποίησης ΑΕΠΟ, σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις, εκτός εάν ο φορέας του έργου ή της δραστηριότητας ζητήσει την υπαγωγή του στις διατάξεις του παρόντος νόμου. Για τις περιπτώσεις αιτημάτων ανανέωσης ή τροποποίησης ΑΕΠΟ, που υποβλήθηκαν πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, διατηρείται σε ισχύ μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας η υφιστάμενη ΑΕΠΟ, ανεξάρτητα από το χρόνο υποβολής των αντίστοιχων φακέλων».
Τούτο σημαίνει ότι για όσους έχουν ήδη υποβάλλει πλήρεις φακέλους για ανανέωση ΑΕΠΟ, αλλά αυτή δεν έχει εκδοθεί, ΙΣΧΥΕΙ Η ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΑΕΠΟ, δηλαδή δεν λειτουργούν χωρίς άδεια.
Την ανωτέρω ρύθμιση μπορείτε να επικαλεστείτε σε ελέγχους διαφόρων υπηρεσιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τυχόν παρεκκλίσεις από την προηγούμενη άδεια δεν αποτελούν παράβαση.
Προς τούτο, σας προτείνουμε να ενημερώσετε τους υπευθύνους των παραγωγικών σας εγκαταστάσεων, έτσι ώστε σε ενδεχόμενους ελέγχους να επικαλεστούν την ανωτέρω μεταβατική διάταξη του νόμου.
Η ψήφιση της προαναφερόμενης διάταξης δεν πρέπει να σας οδηγήσει σε εφησυχασμό και καθυστερήσεις γιατί υπάρχει κίνδυνος ο φάκελος να θεωρηθεί μη πλήρης, να επιστραφεί και να χρειαστεί να υποβληθεί εκ νέου πλήρης φάκελος.

Με εκτίμηση,


Ν. Αναγνόπουλος
Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος

About Us

Η APC sa είναι εταιρεία συμβούλων με έδρα την Αθήνα, η οποία ασχολείται με παροχή υπηρεσιών για αναπτυξιακό και χωροταξικό σχεδιασμό, περιβαλλοντικά θέματα , εκπόνηση επενδυτικών μελετών και προγραμμάτων καθώς και σχεδιασμό, διαχείριση και αξιολόγηση Εθνικών και Ενωσιακών προγραμμάτων.

Η APC sa έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στους τομείς της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη , καθώς και στο υδάτινο περιβάλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σόλωνος 14,
Αθήνα, 10673

+30 210 32 29 303

+30 210 32 29 340

+30 210 32 29 304

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Get Monthly Newsletter
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας μας. Τα cookies είναι αρχεία που αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή σας και χρησιμοποιούνται για τις βασικές λειτουργίες πλοήγησης αλλά και για την εξατομίκευση της εμπειρίας σας.
Περισσότερα Αποδέχομαι