• +302103229303
  • apc@apc.gr

Εικόνα πιστοποίησης ΕΣΠΑ Ψηφιακή Δράση

Ιστορική Αναδρομή

Το ξεκίνημα

Η APC s.a. ιδρύεται αποτελώντας ουσιαστικά την εξέλιξη της εταιρίας APC Ltd, η οποία ιδρύθηκε το 1994. Οι δραστηριότητες αρχικά ήταν η εκπόνηση μελετών και εκθέσεων που είναι απαραίτητες για την αδειοδότηση μονάδων υδατοκαλλιέργειας, οικονομοτεχνικών μελετών για ένταξη σε αναπτυξιακά και τομεακά προγράμματα, αλλά και υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου σε Δημόσιες αρχές.

Ανάληψη Μελέτης και Θεσμοθέτησης Χωροταξικού Πλαισίου για τις Υδατοκαλλιέργειες

Αναλαμβάνουμε την εκπόνηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς και της υποστηρικτικής μελέτης για την θεσμοθέτηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις υδατοκαλλιέργειες που θεσπίστηκε αργότερα, τον Νοέμβριο του 2011

Είσοδος στα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας

Κάνουμε δυναμική είσοδο στον τομέα υποστήριξης εταιριών τροφίμων για εφαρμογή και πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης και Ποιότητας (HACCP, ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001, OHSAS, GLOBALG.A.P.) αναλαμβάνοντας τον Όμιλο ΣΕΛΟΝΤΑ.

ΕΠΑΛ 2007-2013

Αναλαμβάνουμε Τεχνικός Σύμβουλος Εξειδίκευσης ΚΥΑ και προσκλήσεων Μέτρων Ενίσχυσης ΕΠΑΛ 2007-2013 που αφορούν Υδατοκαλλιέργειες και Μεταποίηση & Εμπορία Αλιευτικών προϊόντων

Συμφωνία στον τομέα των τροφίμων

Επιλεχθήκαμε ως Σύμβουλος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) για το Επιχειρησιακό Σχέδιο Προώθησης κατεψυγμένων αλιευμάτων και ψαριών υδατοκαλλιέργειας.

Τεχνικός Σύμβουλος για τη Θαλάσσια Στρατηγική

Σύμβουλος τεχνικής υποστήριξης και υποβοήθησης της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων (ΕΓΥ) για την εφαρμογή της Οδηγίας Πλαίσιο για την Θαλάσσια Στρατηγική 2008/56/ΕΚ.

Ιχθυοπανίδα

Εποπτεία και αξιολόγηση της κατάστασης διατήρησης των ειδών ιχθυοπανίδας Κοινοτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.

Συνεργασία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Υπογράφεται MOU με την Advanced National Aquaculture and Fisheries (ANAF) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τη νορβηγική AKVA Group και ξεκινάει η παρουσία της στην περιοχή.

Καινοτομία στην υδατοκαλλιέργεια

Yλοποιείται καινοτόμο πιλοτικό σχέδιο για τη χρήση διχτυών ιχθυοκαλλιέργειας απο κράματα χαλκού.

Πρόγραμμα για την μικρή παράκτεια αλιεία

Υλοποίηση κοινοτικού προγράμματος για τα προβλήματα και την οργάνωση της μικρής παράκτιας αλιείας στην Ανατολική Μεσόγειο (Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα). - EastMedFishersEU

Ενδιάμεση αξιολόγηση ΠΕΣΣΑΥ

Σκοπός της ενδιάμεσης αξιολόγησης του ΠΕΣΣΑΥ ήταν η καταγραφή της προόδου του προγράμματος και λήψη διορθωτικών μέτρων-στόχων για την αναπτυξιακή πορεία των υδατοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Σύνταξη Σχεδίου ΕΠΑΥ

Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών το οποίο προβλέπεται βάσει Ν.4282/2014, περιλαμβάνει εθνικούς στόχους για την ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων του κλάδου, των νέων προκλήσεων των αγορών και του ανταγωνισμού σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ενεργοποίηση Μέτρων ΕΠΑλΘ 2014-2020

Σύμβουλος υποστήριξης για την ωρίμανση και ενεργοποίηση των Μέτρων ΕΠΑλΘ 3.1.6 "Διαφοροποίηση εισοδήματος αλιέων", 6.1.15 "Μείωση επιπτώσεων αλιείας στο θαλάσσιο περιβάλλον", 3.2.13 "Ασφάλιση αποθεμάτων υδατοκαλλιέργειας", 3.4.1 "Σχέδια Παραγωγής και Εμπορίας" και 3.4.3 "Μέτρα εμπορίας"

Υποστήριξη μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στο Εμιράτο του Fujairah

Διενεργήθηκε έλεγχος, καταγραφή και αξιολόγηση των πλωτών και χερσαίων εγκαταστάσεων της πλωτής μονάδας, καθώς ακόμη έγινε αξιολόγηση των χρησιμοποιούμενων παραγωγικών διαδικασιών.

Σχέδια Παραγωγής και Εμπορίας της ΕΛΟΠΥ

Υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας για τα Σχέδια Παραγωγής και Εμπορίας ετών 2018-2019 και 2020-2021 (Σύνταξη, Τροποποιήσεις, Ετήσιες Εκθέσεις, Χρηματοδότηση).

STARFISH 4.0

Παρουσίαση και δοκιμή μιας καινοτόμας αυτόνομης συσκευής για την μικρή παράκτια αλιεία. Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με τις εταιρείες CLS και ECR, και επιλέχθηκε προς χρηματοδότηση μέσω του EASME – EMFF.

Πολυετές Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών 2021-2027

Εκπόνηση εμπειρογνωμοσύνης για την αναθεώρηση και επικαιροποίηση του Πολυετούς Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη των Υδατοκαλλιεργειών για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027

Συνεργασία με Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Τεχνικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την χρηματοδότηση και επιτυχή υλοποίηση του έργου «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Θαλάσσιας Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας»

Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) περιοχών Natura

Η APC s.a. είναι αρμόδια για την αξιολόγηση των δεδομένων και πληροφοριών που αφορούν την υδρολογία και την ποιότητα των υδάτων, τις ωκεανογραφικές παραμέτρους και την πανίδα (θαλάσσια θηλαστικά, ψάρια, θαλάσσια ασπόνδυλα, θαλάσσια ερπετά) και τους τύπους θαλάσσιων ενδιαιτημάτων, για την υλοποίηση του έργου «Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και σχέδιο διαχείρισης για περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

About Us

Η APC sa είναι εταιρεία συμβούλων με έδρα την Αθήνα, η οποία ασχολείται με παροχή υπηρεσιών για αναπτυξιακό και χωροταξικό σχεδιασμό, περιβαλλοντικά θέματα , εκπόνηση επενδυτικών μελετών και προγραμμάτων καθώς και σχεδιασμό, διαχείριση και αξιολόγηση Εθνικών και Ενωσιακών προγραμμάτων.

Η APC sa έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στους τομείς της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη , καθώς και στο υδάτινο περιβάλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σόλωνος 14,
Αθήνα, 10673

+30 210 32 29 303

+30 210 32 29 340

+30 210 32 29 304

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Get Monthly Newsletter
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας μας. Τα cookies είναι αρχεία που αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή σας και χρησιμοποιούνται για τις βασικές λειτουργίες πλοήγησης αλλά και για την εξατομίκευση της εμπειρίας σας.
Περισσότερα Αποδέχομαι