• +302103229303
  • apc@apc.gr

Εικόνα πιστοποίησης ΕΣΠΑ Ψηφιακή Δράση

23 Φεβ 2017

Αυτοπαραγωγή Ενέργειας σε Εγκαταστάσεις Αλιευτικών Προϊόντων

 

Με πρόσφατη νομοθεσία δίνονται νέες δυνατότητες επενδύσεων στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας αλιευτικών προϊόντων που συμβάλλουν στην αποδοτικότητά τους και στη μείωση του κόστους ενέργειας, που αποτελεί σημαντικό και αυξανόμενο μέρος του λειτουργικού κόστους αυτών. 

Συγκεκριμένα υπάρχει η δυνατότητα οι επιχειρήσεις αυτές να λειτουργήσουν ως «αυτοπαραγωγός ενέργειας», καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπεται η δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών και σταθμών μικρών ανεμογεννητριών (Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας ΑΠΕ) σε μονάδες παραγωγικές, εμπορικές, αποθηκευτικές κ.α. που συνδέονται με το Δίκτυο. Με την ολοκλήρωση της νομοθεσίας πρόσφατα δίνεται η δυνατότητα του λεγόμενου «net metering», δηλαδή της κάλυψης των ιδίων αναγκών με τη διαδικασία του συμψηφισμού ενέργειας μέσω Δικτύου (ό,τι ενέργεια παράγεται δηλαδή από τις ΑΠΕ στις μονάδες να συμψηφίζεται στο λογαριασμό ρεύματος που πληρώνει η  επιχείρηση). Η ισχύς κάθε φωτοβολταϊκού συστήματος μπορεί να ανέρχεται σε 20KWp ή μέχρι το 50% της συμφωνημένης ισχύος κατανάλωσης εάν υπερβαίνει αυτό το όριο, με ταβάνι τα 500 KWp.

Όποια επιχείρηση επιθυμεί την εξέταση ανάπτυξης μονάδας φωτοβολταϊκών συστημάτων ή ανεμογεννητριών μέσω «net metering», μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας προκειμένου να συζητήσουμε τις δυνατότητες υπαγωγής της σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα, το οποίο ενισχύεται οικονομικά μέσω αναπτυξιακού νόμου, είτε ΕΣΠΑ.

 

 

About Us

Η APC sa είναι εταιρεία συμβούλων με έδρα την Αθήνα, η οποία ασχολείται με παροχή υπηρεσιών για αναπτυξιακό και χωροταξικό σχεδιασμό, περιβαλλοντικά θέματα , εκπόνηση επενδυτικών μελετών και προγραμμάτων καθώς και σχεδιασμό, διαχείριση και αξιολόγηση Εθνικών και Ενωσιακών προγραμμάτων.

Η APC sa έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στους τομείς της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη , καθώς και στο υδάτινο περιβάλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σόλωνος 14,
Αθήνα, 10673

+30 210 32 29 303

+30 210 32 29 340

+30 210 32 29 304

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Get Monthly Newsletter
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας μας. Τα cookies είναι αρχεία που αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή σας και χρησιμοποιούνται για τις βασικές λειτουργίες πλοήγησης αλλά και για την εξατομίκευση της εμπειρίας σας.
Περισσότερα Αποδέχομαι