• +302103229303
  • apc@apc.gr

Εικόνα πιστοποίησης ΕΣΠΑ Ψηφιακή Δράση

25 Νοε 2011

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Μετά από συστηματικές προσπάθειες όσων πιστεύουν αληθινά στις αναπτυξιακές δυνατότητες του κλάδου των θαλάσσιων ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, εγκρίθηκε το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες με την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ στις 4.11.2011.
Η APC s.a. αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση από το γεγονός ότι συνέβαλε ενεργά στην Μελέτη για το Χωροταξικό Σχεδιασμό, στην τεκμηρίωση θέσεων του κλάδου και το δημόσιο διάλογο, επιλέγοντας ως εργαλεία την επιστημονική τεκμηρίωση και την αειφόρο ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών, αντί της βολικής ή / και περίεργης σιωπής άλλων ειδικών και «ειδικών».
Οι ρυθμίσεις του χωροταξικού σχεδίου που αποτυπώνεται στην υπογραφείσα ΚΥΑ και προωθήθηκαν από το ΥΠΕΚΑ απέχουν πολύ από τις θέσεις μας που εδράζονται στην αναγκαιότητα οργανωμένης ανάπτυξης του δυναμικού αυτού κλάδου της ελληνικής οικονομίας με εθελοντικά σχήματα και στοχεύουν στη βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητά του, καθώς και την αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων. Είναι δυστυχώς – όπως επισημάναμε και στην παρέμβασή μας στις 20/4/2011 – ένα αντιαναπτυξιακό, μη λειτουργικό και με εσωτερικές αντιφάσεις πλαίσιο.
Σε κάθε περίπτωση δεν θα εμπλακούμε σε συζητήσεις και στείρες αντιπαραθέσεις με αυτόκλητους υπερασπιστές του περιβάλλοντος και «επιτροπές αγώνα» ατόμων που επιζητούν με τον τρόπο αυτό να βγουν από το κοινωνικό τους αδιέξοδο ή να αποκτήσουν «επαγγελματική» ενασχόληση.
Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια θετικής αντιμετώπισης των ρυθμίσεων του χωροταξικού πλαισίου και θα μείνουμε συστηματικά στο πλευρό των επιχειρήσεων του κλάδου, αλλά και όλων όσων αγωνίζονται για μια Ελλάδα της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης, της παραγωγής και της αειφορίας.
Νίκος Αναγνόπουλος

About Us

Η APC sa είναι εταιρεία συμβούλων με έδρα την Αθήνα, η οποία ασχολείται με παροχή υπηρεσιών για αναπτυξιακό και χωροταξικό σχεδιασμό, περιβαλλοντικά θέματα , εκπόνηση επενδυτικών μελετών και προγραμμάτων καθώς και σχεδιασμό, διαχείριση και αξιολόγηση Εθνικών και Ενωσιακών προγραμμάτων.

Η APC sa έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στους τομείς της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη , καθώς και στο υδάτινο περιβάλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σόλωνος 14,
Αθήνα, 10673

+30 210 32 29 303

+30 210 32 29 340

+30 210 32 29 304

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Get Monthly Newsletter
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας μας. Τα cookies είναι αρχεία που αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή σας και χρησιμοποιούνται για τις βασικές λειτουργίες πλοήγησης αλλά και για την εξατομίκευση της εμπειρίας σας.
Περισσότερα Αποδέχομαι